23. marraskuuta 2014

Rati riti rallaa~

Moikka vaan~Kuva viime miittikampauksesta

Kanadaan saapumisesta on jo neljä kuukautta aikaa, mikä tuntuu melko surrealistiselta, koska aika kuluu todella nopeaa. Oon päässyt ihmetteleen kaikkea paikallista pitkin kulunutta syksyä, kuten paikallisen kiitospäivän ja halloweenin.


Viimeksi kerroinkin, että aloitin historian opiskelun avoimessa yliopistossa ja että aikani kuluu täällä melko nopeaan. No, enää ei tarvitse rampata huonekalukaupoissa, mutta päivät kuluu nopeasti jo ruokakaupassa liikenneruuhkien ja kärrysähläyksen takia. Oon myös miitaillut paikallisten lolitojen kanssa pari kertaa, aion mennä seuraavana viikonloppuna uudestaan, koska sen jälkeen tulee todennäköisesti vähän pidempi tauko.


Kanadan syksykin on ollut ihan toisenlainen kuin mihin on Suomessa tottunut. Pitkälle lokakuuhun oli melko lämmintä, ettei tarvinnut tukeutua talvitakkiin - kymmenestä asteesta 15 ja joka päivä paistaa aurinko. Halloweenin jälkeen sää viileni ja lopulta taivuin marraskuussa ottamaan talvitakin esille, kun aloin jäätyä jo nahkatakillani. Vasta pari päivää sitten satoi ensi lumi, jota tuli ehkä sentin verran.


Moni tuskastelee Suomessa, että miksi joulukamoja täytyy alkaa kaupoissa tyrkyttään jo marraskuussa, kun Kanadassa joulusesongin korkkaaminen on ihan luonnollista heti kun halloween on ohi (ensimmäisiä joulukamoja pistettiin esille osassa kaupoissa jo lokakuussa). Oltiin viikko takaperin seuraamassa meidän kylämme joulukulkuetta, joka on ollut täällä jokavuotinen perinne. Kulkueeseen osallistuu useimmiten eri kaupungin yritykset ja hyväntekeväisyysjärjestöt, mutta myös paikalliset poliitikot, ja viimeisenä kulkueessa tulee yleensä itse joulupukki.

。:゚*+;✧ ~ ✧;+*゚:。

Mulla on kasapäin uusia vaatteita, joita oon ostellut pitkin syksyä ja joista osaa olen esitellyt jo instagrammissa, mutten läheskään kaikkia. Seuraava postaus pyörii todennäköisesti niiden ympärillä, nähdään siis seuraavaksi sen merkeissä.

See ya~

P.S. Oon ihan käsi ja tumpelo alottaan kameran eessä puhumisen vieläkin ;__;

4 kommenttia:

 1. Superii nähä kuvii tosta Kanada seikkailusta. Tulee mielee osasta jotkut jenkkileffat varsinki noi lähiökuvat ja toi kävelytie~~ awesome o//

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nää lähiöt täällä on aivan jenkkileffoista, eli kanadan arkkitehtuuri ei eroa yhdysvaltojen omasta juurikaan :'D tosin lähiöitäkin on täällä kahdenlaisia; on rivitalolähiöitä eli suburbian-alueita, jotka on eristyksissä kaikesta, ja sit näitä "parempien ihmisten" lähiöitä, jotka koostuu omakotitaloista tai paritaloista. rivitalolähiöt on aikalailla ainoat, joissa kaikki talot on tismalleen samannäköisiä toistensa kanssa ja niitä on PALJON.

   tietty näiden asuinalueiden yleisilme muuttuu vähän senkin mukaan missä kaupungissa olet eli osa on ränsistyneempiä kuin toiset - senkin perusteella pystyy arvaamaan missä raha kulkee.

   Poista
 2. Tosi kiva nähdä vähän vialuksia sieltä päin maailmaa, laita lisää vaan ja uudesta materiasta myös! ^___^
  Oon aina halunnu syksykaudeksi sinne suunnalle, kun olis kiva kokea kiitospäivä ja halloween vähän erilaisessa meiningillä. Noi kulkueet on tosi kivoja, täälläkin sais olla enemmän! :D

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tampereella on olemassa joku joulukulkue mut se on naurettavan pieni verrattuna tähän :'D

   kiitospäivä ei sinänsä ollut sen ihmeellisempi kuin muutkaan päivät - silloin vaan syödään kalkkunaa ja kiitetään :'D halloween taas oli ainakin meidän asuinalueella vähän lame, koska meidän lähistöllä ei asu niin paljon lapsiperheitä, jotka tulis kerjäämään karkkia. kanadan syksy ja ruska kuitenkin ovat varsin näkemisen arvoisia, kun täällä päivän pituus on pidempi kuin suomessa tällä hetkellä.

   Poista