19. elokuuta 2016

Praha

Oltiin reissaamassa poikaystävän kanssa Prahassa viime viikolla, ja mikäli kiinnostaa Twitteristä löytyy myös meidän tilitystä koko matkalta häsällä #somesetäloma. Muussa tapauksessa luvassa on valtavaa kuvaspämmäystä, enjoy~
Käytiin kattomassa suht moni perus turistinähtävyydet ensimmäisten päivien aikana, muttei kaikkia ehditty näkemään, kuten Pyhän Vituksen katedraalia (tuttavallisemmin Pyhä Vitutus).


Edelliseltä Praha-reissulta mun suosikikseni oli jäänyt kelloaukio, mutta tällä reissulta tykästyin myös Petrinin kukkulan ruusupuutarhaan sekä John Lennonin muistomerkin ympäristöön.
Mukaan matkalta tarttui myös tietenkin

Mekko: Mango
Kukkapaidat: New Yorker
Sifonkipaita: Reserved

Tää oli siis mun toinen kerta, kun olen ollut lomamatkalla Prahassa, ja siitäkin huolimatta nähtävää olisi riittänyt vielä vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Mulle Praha on aikalailla sellainen kaupunki, jossa voisi vierailla vaikka kuinka monta kertaa uudelleen kyllästymättä. Vaikka kaupunki on huomattavasti länsimaalaistunut jo 20 vuoden aikana, siellä huomaa edelleen itäblokin ajan vaikutukset joissain paikoissa, mikä tekeekin kaupungista mielenkiintoisen. Myös Kanadassa vietetyn ajan jälkeen oli mukava reissata taas vaihteeksi Euroopassa.Ja totta kai ruoka oli hyvää~ Paikallinen gulassi oli edelleenkin maistamisen arvoista ja sitä onkin ehkä eniten ikävä trdolojen lisäksi.

Kuumottelin jo ennen matkaa ja matkan aikana moniakin asioita, mutta niistäkin selvittiin kunnialla. Lentokentille oli tullut uusi lipputarkastussysteemi ennen turvatarkastusta, jota ei ollu viimeksi kun oon lentänyt koneella Kanadasta takas Suomeen. Taksikuskit molemmilla matkoilla lentokentältä kaupunkiin ja toistepäin velotti paljon enemmän kuin mitä ehkä olisi pitänyt, mutta ei kuitenkaan liikaa, että asiasta olisi tarvinnut murista. Löydettiin suklaapuoti, jonka yhteydessä oli myymälä, kahvila ja museo, ja joka möi käsintehtyä paikallista belgialaista suklaata (käytiin siel kolmesti, vaikka koko konseptin idea olikin vähän ironinen). Käytiin paikallisessa ruokakaupassa, jossa perusruokaostosten yhteissumma maksimissaankin jäi alle 10€, vaikka ostettiin viiniäkin (kyl oluttakin tuli testattua), ja jossa kassatädit näytti siltä kuin olis nielly sitruunan. Meidän hostellihuone oli paljon isompi kuin mitä olin kuvitellut (kokonainen iso yksiö kerrostalosta) ja sisäpihalta kuulu joka päivä eeppistä biletystä (yks päivä katolle oli ilmestyny grilli pari kerrosta meidän alapuolelle).

Kaikenkaikkiaan aika 5/5 kesälomamatka, lähtisin anytime uudelleen ( ˘ω˘ )b

Nähdään seuraavalla kerralla! See ya~

1 kommentti:

  1. Ei ihana kun oli kiva postaus! Monet työkaverit ovat hehkuttaneet Prahaa ja sitten vielä tää sun postaus kaiken kukkuraksi tähän.. Ihania ruokakuvia ja niitähän on hyvä töllötellä nälkäisenä. :D

    VastaaPoista