21. marraskuuta 2011

(The second) One Lovely Blog Award


Tunnustuksen sain niittiprinsessalta, kiitoksia siis hänelle tästä (nojaa en tiedä meneekö se pahasti sarkasmin puolelle ^^'). Toinen kerta kun tämmöisen saan, yritän siis keksiä itsestäni jotain muita faktoja tällä kertaa!

Awardin säännöt:

1) Kerro linkin kera blogissasi, kuka lahjoitti sinulle tämän awardin.
2) Kirjoita seitsemän random faktaa itsestäsi.
3) Lahjoita tämä sama award 15 parhaalle blogille/bloggaajalle.

~ Ensimmäinen ~

Äitini on pahan alku ja juuri nykyisille harrastuksilleni; juuri hänen takia aloitin tanssimisen sekä sain pintaraapaisua mangan ihmeellisestä maailmasta Katy Coopin oppaan "ansioista", minkä jälkeen seurasi kaikki muu sivistyminen japani-kulttuurista.

~ Toinen ~

Aloin harjoitella piirtämistä (enemmän tai vähemmän) tosissani ala-asteen vitosluokalla (about) ja niin kuin aiemmin mainitsin, Katy Coopista kaikki lähti. Ehkä juuri tämän takia en halua muistella ala-asteen töitäni, sillä ne ei todellakaan ole järin... hemaisevia.

~ Kolmas ~

Vasta seiskalla aloin saada viimein jotain haisua mistä kaikesta oli kyse. Iso kiitos (tai sitten pienempi) siis Gikon aivopesulle sillä muuten tuskin olisin aivan tällainen kuin mitä olen. Anatomian piirtäminen oli vielä hakusessa niin kuin kaikki muukin tietämys lolitaa, j-rockin päätähtiä, mangaa ja animea kohtaan. Kuitenkin aloin sinä vuonna päästä eroon Katy Coopin naurettavista anatomiasäännöistä; lautasenkokoisista silmistä ja punastusraidoista. Ennen yläastetta piirtotyylini ei ole muuttunut niin hurjasti kolmen vuoden aikana ja se jatkaa muutostaan edelleenkin.

~ Neljäs ~

Pidän eniten maalaamisesta, lyijärillä työstämisestä, tussilla leikkimisestä ja muutenkin käsin värittämisestä. Omistan toki piirtopöydän (Wacom M-koko), mutta koneella värittäminen ei ole koskaan ollut niin lähellä sydäntä kuin käsillä värittäminen ja osittain sen takia haikailen itselleni valopöytää. Tällä hetkellä tosin turvaudun päiväsaikaan ikkunaan ja illalla sitten lasikaapin oveen ja pöytälamppuun. Väritän töitäni melko harvoin valmiiksi (niin kuin melko moni saattaa tietää), vaikka todellakin haluaisin saada jotain ihan valmiiksikin asti, ettei kaikki jäisi pelkiksi luonnoksiksi.

~ Viides ~

Olen puhunut tästä jo paljon, mutta ongelmani joskus on vaan se, että piirrän ainoastaan naisia. Öhm... mitä? En osaa selittää tätä mitenkään luontevasti kuin vaan todeta kauniiden naisten (kuten myös kauniiden asioiden) piirtäminen on intohimoni. Miehet ovat jääneet tästä ideologiastani jotenkin ulkosiidereiksi ja yritän paikkailla tätä aina kun vain muistan ^^' Toinen intohimoni ovat hiukset. Hiukset hiukset hiukset! Jos jossain oikeasti osaan tehdä jotain oikein tai lähes oikein niin piirtää muhkeat, laineikkaat ja pitkät hiukset tai lyhyet, piikikkäät tai pehkomaisen hiuskasan. Hiukset ovat toinen intohimoni ja väkisinkin piirtämisessä panostan sen suurimman osuuden niihin (vuodattaen samalla kaiken rakkauteni niitä kohtaan XD).

~ Kuudes ~

Olen monella tapaa ristiriitainen, mutta tämä alkaa olla jo pieni ongelma. Inhoan yksityiskohtien piirtämistä, siis monien yksityiskohtien väkertämistä ensin luonnokseen ja sitten lopulta puhtaaksipiirtämistä kunnon ja lopulliseen työhön. Pidän enemmän siitä, että saisin rennolla kädenliikkeellä ilman rajoituksia värittää kuvani niin kuin lystää ja väritystyylini on osittain sitä. Mutta sitten tässä tuleekin tämä pienoinen ongelma; vihaan picassoa ja kaikkia muitakin sellaisia töitä, jotka eivät oikeasti esitä mitään. Olen hulluna yksityiskohtiin ja kaikkeen monimutkaisesti esittäviin kuviin ja taideteoksiin, jolloin sovellan tätäkin itselleni, mutta... well, nyt tiedätte ongelmani. Olen kärsimällinen mutten kuitenkaan ole.

~ Seitsemäs ~

Luonnostelujärjestykseni menee kutakuinkin näin; ensin piirrän epämääräisen pallon siihen kohtaan, johon haluan ihmisen pään sijoittuvan. Hahmottelen kasvojen ääriviivat sen kohdalle ja piirrän nenän mahdollisen paikan naamataululle. Sen jälkeen joko alan työstämään kasvoja tai hahmottelen valmiiksi muun kehon asennon, riippuen siitä millä tuulella olen ja onko minulla jo joku visio asiasta. Oli miten oli, kasvojen ja ainakin yläkropan hahmottelun jälkeen piirrän hiukset ja riippuen niiden pituudesta hahmottelen samalla yläkropan vaatetuksen ja muun tärkeän roskan. Tämän jälkeen kun hiukset kutakuinkin ovat lopullisessa muodossa alan miettimään luonnostelenko ihmisen kokonaisena vai katkaisenko sen reisien vai vyötärön kohdalta. Sormet jätän yleensä luonnostelematta kokonaan, sillä nämä ovat edelleen vaikein osuus minulle.


15 blogia... Taidan olla niin tylsä, että annan tämän tunnustuksen vain my life as...melle ja Destination... anywherelle :b

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti