14. lokakuuta 2010

Räntää sataaa~

Mulla oli kyllä jokin idea tässä postauksessa sillon koulussa kun kaikkee tapahtu mutta nyt on varmasti puolet kadonnu jo... AINIIN! Nyt alkaa muistua asioita mieleen~

Jep, täälläkin satoi viimeinkin sitä "lunta", eli rakeita ja räntää ja sadetta ja niiden sekoitusta. Suli tietenkin kaikki pois kun tuo maa on mukamas lämmin. Ja oli liikassa aeropikkia (en-osaa-kirjottaa.com). Väripäiväkin meni ihan kivasti, punaraidalliset polvisukat ja vihreä paita (=jokainen sai tehdä oman päätöksensä olenko varattu vai en). Vihreetä ja punasta kynsilakkaa olisin halunnut laittaa (mutta vihreetä en omista D:) ja vihreetä luomiväriä, mutta tuo liikka keskellä päivää pilasi suunnitelmat! Nojaa, toivottavasti tässä tulee vielä jokin semmonen kiva päivä, joka on kiva JA joka EI OLE torstaina.

Sitten toisekseen meitä valistettiin ensimmäistä kertaa oikein kunnolla miten netissä käyttäydytään. No siis, kyllähän ny suurin osa jotka ovat olleet melkein koko ikänsä netissä, tietävät mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä, mutta silti yhteiskuntaopin opettaja päätti näyttää semmotteen ihan varmuuden vuoksi meille. Ja voi hitto, se oli karmaseva.

Yritän vähän tiivistää sen tapahtumia. Se oli joskus tullut Yle-kanavalta, mutta alkuperäinen "dokumentti" oli amerikkalaista käsialaa (ja siinä vielä erikseen mainittiin ettei Suomessa välttämättä ihan noin räikeitä tapauksia löydy, mutta miksei ajatella niitäkin tänne). Aluksi siinä nuoret kertoi miksi käyttävät nettiä, miksi se on niin tärkeä ja sitä rataa. Siinä tuli ajatelleeks ettei kukaan voi olla noin, noin riippuvainen, mutta sitten täytyy myöntää että olen melkoisen sinisilmäinen jälleen kerran. Syitä oli esim. netissä kukaan ei tunne sua, se on ainoa keino jutella kavereiden kaa, netti on vaan niin makee jne.... Jos totta puhutaan niin noi on melkosen huonoja syitä...

Hmm sitten päästääkin siihen että siinä näytettiin miten vanhempia on valistettu netin käytöstä. Siinä oikeestaan heräsi myötä(häpeä)tunto kun yks vanhempi yritti olla niin ajan tasalla mitä hänen kakaransa tekevät netissä. Ja jossain tilaisuudessa valistettiin vanhempia pyytämään muksujensa salasanat itselleensä, mutta ihan oikeasti, mitä helvetin oikeutta jollain vanhemmalla on pyytää lapsensa salasanoja, koska facebook-tunnus on yhtä omakohtainen asia kuin esimerkiksi päiväkirja yms.

Ja sitten seuraavaks ne "tramaattiset" asiat mitkä oikeesti jäi pahiten mieleen. Tässä kohtaa sanon, että saattaa kuulostaa melko naiivilta kun hämmästelen tämmösiä asioita, mutta koittakaa kestää. Niin siis... siinä sitten näytettiin miten ne nuoret siellä netissä vapaa-aikaansa parhaiten käytti. Osa julkaisi "alaston"kuvia itsestään, yks vieraili anorektikkofoorumilla, jossa kerrottiin miten laihtuu parhaiten jne. jne., yks toinen taas teki itsemurhan kun häntä kiusattiin netin kautta ja kun yks hemmo yllytti häntä siihen kertomalla itsemurhasivustoja ja kaikkea semmosta.

Joten ihmiset, mitäs opimme tästä hyvin epäselvästä selityksestä? Älä kiusaa ketään netissäkään, koska se on vaan tosiasia, että mustaa valkoisella saa ihmisen jotenkin uskomaan olevansa "luuseri". Toiseksi, omat pelleily-alastonkuvat yms. voidaan laskea siveettömiksi aikuiskamaksi, joten järki käteen kun naamakirjassa olette (minä en sellasta käytä, pyh!)

Jotta tää ei kuulostais kauheelta sivistämissaarnalta haluan mainita että syysloma alkaa aivan kohta! Enää perjantai ja se on sitten loma~ Wheeeeeee! Oon suunnitellut aika paljon kaikkea mitä aion tehdä silloin ja nukkuminen kuuluu siihen~

2 kommenttia:

  1. Omg naamakirja on elämä :''D

    VastaaPoista
  2. Vai muffineita, tuopa Gikolle pari >__>. En aijo pulsuta siltä, älä luule.

    VastaaPoista