24. lokakuuta 2011

Päivä 20

Kuinka tärkeää sinusta opiskelu on.

Argh, joskus mietin mistä nää syvälliset otsikot oikein tulee -.- Nojaa, ollaan kuitenkin jo 20.! Tämän jälkeen saan heittää syvällisyyteni narikkaan ja puhua jostain... mieluisemmasta. Mutta asiaan!

Opiskelu on tärkeää ja piste. En osaa tiivistää ajatuksiani sen paremmin. Tosin minkälainen opiskelu on tärkeää on sitten eri asia, koska itse pidän enemmän jostain käytännönaiheisemmasta (haha ja silti olen lukiossa, mikä ironia!) kuin turhasta pänttäämisestä. Muutenkin peruskoulussa esim. yläasteella meidän piti opetella jotain matikankaavojakin ulkoa, vaikket sä tehnyt niillä myöhemmin sitten yhtään mitään kun lukiossa on maoli, josta samat asiat löytyy ja sen saa ottaa kokeeseen mukaan. Kun kokeiden tarkoituksena olis testata mitä sä osaat eikä mitä sä muistat. Ite muistan asioita laajalta alueelta kuin mitään nippelitietojuttuja, koska musta on tärkeämpää ymmärtää asia kokonaisuudessa eikä pikkuyksityisyyskohtia myöten. Enkä mä jaksaisi pyrkiä sellaiseen, mitä turhaan? Kuitenkin unohtaa myöhemmin sitten sellaiset ja nyt joutuu vain panostamaan sen takia, että saa pakolliset kurssit helvettiin.

Opiskelu on senkin takia tärkeää, kun ei nykyään pääse sitte minnekään ilman kunnon koulutusta. Yhä enemmän pitäis työskennellä ja osoittaa että juuri minä olen se joka pitäisi valita eikä se naapurin Maija, mikä tietty luo paineita. Tosin en jaksa ressata tollasesta kun vasta oon lukion ekalla. Mut hiljalleen tässä oikeasti tajuaa sen, ettei 7 keskiarvolla oikeasti tee juuri yhtään mitään eikä 8 ka myöskään. Sit pitäis olla työkokemusta, mutta paskat, mistä sitä saat? Ihmiset valittaa, ettei oo ikää tai kokemusta, mikä luo sellaisen mukavan ristiriidan koko soppaan.

Mut opiskelu on silti musta tärkeää ja vaihtariks tai opiskelijavaihtoon lähteminen parantaa vaan mahdollisuuksia. Muutenkin musta olis tärkeämpää painottaa nykyisin kieli- ja mediataitoja enemmän, koska näiden tarve kasvaa entistä enemmän. Varsinkin suomalaisen täytyy tehdä ainakin kaks kertaa enemmän töitä kuin englantilaisen, kun eihän suomea puhuta missään mut britit pääsekin kuin koira veräjästä kun kaikki muut opiskelee juuri heidän kielensä (mukaanlukien jenkit jne.). Sit lisätään ruotsi, ah tuo ihana homokieli, josta et saa mitään selvää. Suomen toinen virallinen kieli, mikä aiheuttaa enemmän tai vähemmän närkästystä huonoimpina päivinä. Pakkoruotsia ei enää lukioissa ole, mutta eipä sillä mitään hyötyä ole, kun myöhemmin joudut tekemään kokeita sun muuta ylimääräistä siitäkin, jos et oo kirjottanut sitä.

Tosin aion opiskella ruotsin ja kirjoittaakin sen, jos vain yhtään tuo kieli nappaa mulla kun yläasteella se meni vähän miten meni. Musta venäjänkin opiskelu varsinkin siel itärajalla vois yleistää, kun niitäkin on alkanut hiljalleen valua tännekin, eikä ne raukkaparat osaa yleensä puhua mitään muuta kuin omaa äidinkieltäänsä.

Opiskella täytyy, vaikkei sitä sitten yhtään tiedä tuleeko se työpaikka yhtään sen paremmin kuin muutenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti