7. lokakuuta 2011

Päivä 3

Sinun näkökulmasi huumeisiin ja alkoholiin.

Suhtaudun molempiin melko kielteisesti, koska eräältä sukulaiseltani on lähtenyt henki sekakäytön ja huumeiden käytön takia, mikä sitten tarkoittaa minun kohdallani sitä, etten ehtinyt tuntea häntä ollenkaan. Ei se ainoa syy ole, mutta vahvistaa näkemystäni melko paljon.

Ajattelin pitää mielipidepuheeni melko lyhkäsenä, koska näistähän voisi keskustella vaikkapa kuinka paljon tahansa aina väsymykseen saakka, joten joo. Alkoholia joko osaa tai ei osaa käyttää ja näin on ollut aina, varsinkin suomalaisessa kulttuurissa, jossa sen liikakäyttö ei kyllä ole mikään poikkeus vaan ehkäpä pikemminkin sääntö. No, mikäs siinä jos tykkää pitää hauskaa, mutta hauskaa voi pitää ilman päihteitäkin ja jos ei osaa, niin sitten voi katsoa ihan suosiolla peiliin ja etsiä vastausta sieltä. Alkoholi on mielestäni lähinnä ruokajuoma missä muutkin tai seurustelujuoma, siis ei siinä mielessä, että kavereiden kanssa olisi tarkoitus vetää överiksi.

Ja muutenkin isäni kertoessa varsin hyvän esimerkin punaviinin haaskaudesta; ajatelkaa ihmiset järjellä. Punaviinin tekemiseen kestää parhaimmillaan monta kymmenen vuotta ennen kun siitä tulee hyvää ja sitten kun se ostetaan ja käytetään mitä turhimmalla tavalla, eli sammumista hakien, onhan se melko julmaa sitä valmistajaa kohtaan, joka on käyttänyt niin paljon vaivaa ja aikaa tehdäkseen jotain sellaista. Jos on jotkut pöhnät hakea niin käyttäkää sitten sitä kossua älkääkä marisko, että punaviini on pahaa.

Ylipäätänsä jutteleminen siitä kuinka hauskaa oli taas nolata itsensä totaalisesti koskenrannassa on musta vaan jotain niin itsensä alentavaa touhua. Joskus tekisi mieli nauraa päin naamaa tai ravistella ihmistä ja huutaa hänelle vähän järkeä päähän, mutta minkäs teet, kun henkilö on valmiiksikin jo blondi.

Huumeet, no, ei. En koskisi edes pitkällä tikulla, sillä kaikki riippuvuus on musta vähän sama asia kuin heikkous. Tietty sitä voi olla jostakusta toisesta ihmisestä riippuvainen, mutta en ala määrittelemään ja erottelemaan sitä erikseen. Huumeet on muutenkin laittomia ihan pätevästä syystä, joten en näe mitään tarvetta edes lähteä kokeilemaan niitä. Koukkuun jää vaikka kuinka väittäis pystyvänsä lopettamaan koska tahansa. Rahaa menee turhuuteen ja lyhentää omaa elinikäänsä. Tarpeeksi hyvä syy perustella itseni?

Tupakka on vähän sama asia eli ei. En ajattele, että tupakka millään tavalla tekisi toisesta jollain tavalla parempaa, koska lähinnä ne teot puhuvat puolestaan jne. Jos on pakko kokeilla mikäs siinä, mutta reilun vuoden päästä olen jo täysi-ikänen ja ihan hyvin olen pärjännyt tuota syöpäkäärylettä. Tarvitsen rahaa ihan muuhun kuin tupakan ostamiseen.

Muutenkin juominen, polttaminen ja huumeiden käyttö useimmiten johtaa myös siihen näpistelyyn ja tiedän elävän esimerkin, joka on sitä tehnyt yläasteella siitä syystä, että kaikki rahat meni vain päihteisiin ja sitten arkielämän tavarat piti varastaa, kun rahaa ei ollut. Säälittävää.

Mutten usko ryhtyväni absolutiksi, koska alkoholia ainakin meidän suvussamme nautitaan kaikissa juhlatilanteissa ja muutenkin juttelemisen yhteydessä. Muutenkin omistan varsin esimerkilliset vanhemmat, joita en ole lapsuuteni aikana koskaan nähnyt kännissä.


Linkkailempas tämän tännekin. Ranskan tunnilla on joskus varsin hupaisaa ja olen melko tyytyväinen, että vaihteeksi meille opetetaan enemmän käytännönläheisiä asioita sen sijaan "kissa on pöydän päällä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti