8. lokakuuta 2011

Päivä 4

Tämä ja huominen päivä ovat vielä aika tällaisia pohdiskelukysymyksiä, mutta siitä eteenpäin ne alkaa muuttumaan vähän kivemmiksi. Ei siinä mitään, tykkään pohdiskella ja puhua mielipiteitä lävitse, mutta pidemmän päälle se vain kyllästyttää.

Sinun näkökulmasi uskontoon

Otan kysymyksen yleisesti koskien kaikkia maailman uskontoja. No, kohautan tässä kohtaa olkiani, koska se on oikeastaan melko se ja sama mitä muissa uskontokunnissa tapahtuu, vaikka vastustankin naisten alentamista. Mitä vanhemmaksi tässä on tullut, ajattelen sitä enemmän uskonnot lähinnä osana kulttuuria, en niinkään että niihin olisi pakko millään lailla uskoa. Aika monien uskontojen lähtökohtana kuitenkin on ollut saada yhteisö toimimaan ja puhaltamaan yhteen hiileen tai ainakin näin uskon. Hmm... voin myöntää, että ajattelen näitä myös historian ja biologian/maantieteen kautta eli melko tieteellisestä näkökulmasta.

Jokaisessa uskonnossa on jotain kaunista, jota ihailen. Joskus se on ehkä vähän vaikeampi löytää, mutta uskon, että jokaikisestä löytyy ainakin yksi hieno asia. Uskonnolliset ääriliikkeet ovat asia erikseen ja jos omistaisin sellaisen jännän taikakumin, pyyhkisin sellaiset heti pois maailman historiasta. Osittain näiden takia islaminusko on päässyt melko huonoon valoon, mutta ei kristinuskosilla toisaalta ole kauheasti varaa sanoa asiaan juuta tai jaata. Ihmisiä me kaikki olemme ja ihmeellisesti vakaasti uskova ihminen saattaa tehdä ihan mitä tahansa hullua ja outoa, mutta toisaalta täytyy sanoa, ettei ne kaikki valloittajat todennäköisemmin mihinkään uskoneet vaan käyttivät uskontoa verukkeena, jotta pääsisivät tappelemaan.

Minulle siis on ihan se ja sama mihin kukin uskoo, kunhan kaikilla on happy-dappy-olo :D

Crème brulée


Tänään saan maistaa ensimmäistä kertaa karhupaistia o.o Toivottavasti on positiivinen kokemus, sillä äitikin on miettinyt vähän miten toteuttaa tollanen asia, jota ei itse ole koskaan maistanut ja jota varten löytyy tasan yksi resepti netistä :'D Onneks kuitenkin on kermaperunoita, valkosipulikeittoa ja crème brûléeta korvaamassa, jos makunautinto jää köyhäksi~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti